понеділок, 5 травня 2014 р.

Причини проблем поведінки дітей та помилки виховання

Джерело: https://www.facebook.com/znaikaclub/posts/745479508807556:0

1 . Недолік уваги
На жаль , ми не завжди можемо приділити дітям багато уваги , довго грати , разом  гуляти, розмовляти про все , що цікаво. А їм здається , що ми їх не любимо , вони вважають , що увага рівнозначно любові. І роблять все , щоб привернути до себе увагу : настирливо чіпляються з безглуздими питаннями ; не виконують прохань дорослих , змушуючи звертатися до них знову і знову. На всі ці хитрощі діти пускаються , ...
...щоб привернути до себе увагу. Вони думають , що кохані, тільки якщо навколишні звертають на них увагу.
2 . Боротьба за владу
Це властиво дітям , яких сильно контролюють вдома або в школі . Тиск можна надавати різними способами. Не обов'язково кричати або вимагати , іноді дорослий виразно зітхає , демонстративно сумно дивиться на дитину , тим самим показуючи , до чого він нестерпний , незграбний , нетямущий . Хоча часто дорослі використовують крик , покарання , тиск.
У зростаючого в такій сім'ї дитини складається переконання , що людина важливий і потрібний тільки тоді , коли перемагає . Дитина , впевнений у цьому , може бути впертим , часто сперечається , обов'язково повинен перемогти або виграти , повинен бути господарем становища , часто бреше і собі , і іншим , тому що йому потрібно бути більш впливовим ; вдається до брехні , щоб зміцнити своє становище .
3 . Повернута біль
Це помста . Що таке помста ? Це , за визначенням психологів , повернута біль. Дуже часто , не помічаючи , ми принижуємо дитини. Наприклад , коли махаємо на нього рукою і кажемо: «Почекай ! » Або «Ти ще маленький , нічого не розумієш » - і іншими невербальними способами показуємо , що поки він не може брати участь в нашому житті або в переговорах в даний момент. Це призводить до того , що дитина відчуває себе приниженим , не відчуває своєї цінності та потрібності .
Найчастіше діти мстять , коли їх насильно змушують робити що-небудь , карають або кричать , шльопають - одним словом , принижують. І ще діти з фізичними недугами і недоліками , які думають , що вони не такі, як усі , що весь світ проти них .
Помста можуть повертати не тому, хто заподіяв біль , а зовсім іншому, тому що біль носити в собі дуже важко, особливо дитині .
4 . Ухилення
Всім своїм виглядом така дитина каже: дайте мені спокій . Найчастіше помилкову мету - ухилення - переслідують діти з якими-небудь фізичними вадами , хворобливі , тобто ті , яких багато опікали батьки. Через опіки батьків вони не дуже вірять в свої сили і відчувають повну безпорадність , вони не прикидаються .
Дитина з такою проблемою в поведінці , постійно відмовляючись від будь-якої діяльності , може відчувати себе дурним у порівнянні з навколишніми , здається і не бажає брати участь ні в яких заходах , не хоче , щоб від нього що-небудь вимагали , не може собі ставити високі цілі. Він не робить нічого , не вірячи , що взагалі на щось здатний, і все для нього занадто складно.
рішення
Потрібно прагнути приділяти якомога більше уваги дитині не тоді , коли він веде себе погано , а навпаки , коли все добре . Тоді у нього не буде необхідності вести себе погано , щоб отримати додаткову увагу або прояв вашої любові.
Радьтеся з дітьми. За будь-якого питання , але тільки щиро. Нехай вони навчать вас чого-небудь .
Показуйте дітям , що вони багато значать для своїх братів чи сестер та членів вашої родини . Запитуйте себе частіше : що я зараз роблю для моєї дитини , що він вже міг би робити сам ? І передоручайте такі дії йому самому.
Ставтеся до дитини шанобливо.
Ми занадто часто зосереджуємося на недоліках дитини. Думаємо , що головне у вихованні - недоліки перемогти. Але набагато краще відзначати в дитині якомога частіше те, що він робить добре. А недоліки самі собою зникнуть , тому що дитина не буде зосереджуватися на них.

Немає коментарів:

Дописати коментар